Vast prijsniveau aardappelen op de effectieve markt

Ontwikkelingen op de effectieve markt in NEPG-landen

De aardappelnoteringen van de referentiemarkten tendeerden de afgelopen week prijshoudend tot goedprijshoudend. Echter de handelsactiviteiten voor de spotmarkt bleven beperkt. Verwerkers roepen de contracten af en soms..  Meer over marktontwikkelingen.

Middellandse Zee landen blijven koud!

De koudegolf die het oosten en zuiden van Europa in zijn greep heeft is nog niet verdwenen. Voor de komende week verplaatst een uitloper van het koude gebied naar Frankrijk en Spanje. De vroege teeltgebieden in Italië rekenen al op een groeivertraging van 3 tot 4 weken. Ook Spanje zal te maken krijgen met vergelijkbare omstandigheden in de vroege teeltgebieden.

Nieuwe contractprijzen

De meeste verwerkers in België zijn met de prijzen voor het nieuwe seizoen uitgekomen. Gemiddeld laten deze contracten een stijging zien van € 1,00 tot € 1,50.  Meer over nieuwe contracten

Pootgoed

De krapte in het pootgoed neemt steeds verder toe, deze week piekte de 28-35 naar…    Meer over ontwikkelingen pootgoed.

Koopbelangstelling weer terug op de termijnmarkt!

De koopbelangstelling is in de eerste weken van het nieuwe jaar terug in de termijnmarkt. Deze week is de stemming goed prijshoudend tot vast. De termijnprijs steeg van …  Meer over de termijnmarktnotering…

U kunt als VTA-lid ook de realtime termijnmarktnotering inzien als u bent ingelogd…